Cykellygter Test – Disse cykellygter er bedst

Hvilke cykellygter er de bedste?
Her finder du vores anbefaling af cykellygter fordelt i forskellige kategorier.


De bedste batteri cykellygter


Smart Superflash S915

Smart Superflash forlygte
Den suveræne testvinder som bedste forlygte igennem flere år bliver også denne gang testvinder. Forygten er kendt under betegnelsen Smart Superflash og er en rigtig billig og ekstrem god cykellygte. Den lever i fulde op til den nye lovgivning.

Beskrivelse:Smart Superflash er en batterilygte som leveres inklusiv lygteholder. Prisen for cykellygten ligger fra omkring 70 -80 kr. på tilbud og op til 149 kr. som er den vejledende udsalgspris. Denne cykellygte bliver produceret af Smart Bike, der som brand ikke er synderligt kendte, som som producerer den meget kendte serie af Smart Superflash lygter. Lygten som vi anbefaler her hedder Smart Superflash S915. Der findes mange andre lygter i Smart Superflash serien, men de ligger lige en tand over denne lygte i pris, men er herudover mindst lige så gode cykellygter som S915. Grunden til at netop S915 vinder gang på gang er prisen. Alle lygter i Smart Superflash serien har samme lange batterilevetid og kraftige lys, så vil man gerne have en cykellygte med indbyttet refleks i, så findes der mange andre modeller at tage af.

Billigste pris:

89 kr. hos Cykelpartner.dk


Smart Superflash S917

Smart Superflash baglygte
Som testvinder for at være den bedste cykellygte til bagpå cyklen vinder baglygten som er fra samme serie som vinderen af testen for forlygter. Baglygten fra Smart Bike kommer også fra Serien Smart Superflash og har modelnummeret S917. Som den tilsvarende hvide cykellygte er den røde cykellygte til bagpå i helt samme design og har i store træk de samme specifikationer som den hvide. Denne baglygte holder strøm i op til 15 timer på konstant lys og 30 timer med blinkende lys. En baglygte skal kunne ses 300 meter væk og denne baglygte se let helt ud over 1000 meter. Specielt på flashfunktionen skaber cykellygten en ekstrem høj synlighed. Grunden til at denne cykellygte bliver bedst i test og ikke en af de andre baglygter ligger i den ekstremt store synliggørelse af cyklisten kombineret med den yderst gode pris på lygten.

Beskrivelse:Smart Superflash er en batterilygte som leveres inklusiv lygteholder. Prisen for lygten ligger fra omkring 70 -80 kr. på tilbud og op til 149 kr. som er den vejledende udsalgspris. Der følger monteringsbeslag med til cykellygten og det monteringen af beslaget er utrolig let. Beslaget er desuden meget fleksibelt og passer til langt de fleste cykler

Billigste pris:

89 kr. hos Cykelpartner.dk


De bedste magnet cykellygter


Reelight SL520

Smart Superflash forlygte

Det er umådeligt svært at lave en test af magnetlygter, da der er mange både fordele og ulemper ved dem. Selvom mange magnetlygter lyser rigtig godt og er lette at have med at gøre, så taber de også gang på gang i test på tværs af typer, da mange magnetlygter er placeret meget lavt på cyklen.Testvinderen i denne test lider ikke af denne skavank, da der er tale om en splitbaglygte, som med sin ledning på over en halv meter med lethed kan placeres på cyklens styr. Denne lygte vinder knebent over sine konkurrenter, ved at synligheden vægtes højest i denne test.

Beskrivelse:Reelight SL520 er en magnet forlygte, som er beregnet til montering på cyklens styr. Prisen for denne type cykellygte inklusiv magneter og monteringsbeslag ligger fra lige i underkanten af et par hundrede kroner og er faktisk set til priser over de 279 kr. som er den vejledende udsalgspris. Denne cykellygte giver desværre ikke mulighed for at indstille til konstant lys, hvilket ville have givet den fuld topkarakter og gjort den til suveræn testvinder i kategorien. Men trods det blinkede lys, så giver denne forlygte et rigtig fornuftigt lys, hvilket skyldes den høje placering på cyklen. Desuden er lygten meget mindre udsat for uheld grundet den høje placering.

Billigste pris:

195 kr. hos Cykelpartner.dk


Reelight SL621

Smart Superflash baglygte
Magnetlygten til bagpå cyklen som bliver bedst i test 2015 er også en lygte fra Reelight. Her er det modellen Reellight SL621 der løber med æren. Også her er der tale om en splitlygte, som denne gang er til montering på cyklens bagagebærer. Der findes en tilsvarende model, som kan benyttes til sadelpind, men denne er meget mindre og giver ikke nær det samme lys og har heller ikke de store meget synlige reflekser indbygget.

Beskrivelse:Smart Superflash er en batterilygte som leveres inklusiv lygteholder. Prisen for lygten ligger fra omkring 70 -80 kr. på tilbud og op til 149 kr. som er den vejledende udsalgspris. Der følger monteringsbeslag med til cykellygten og det monteringen af beslaget er utrolig let. Beslaget er desuden meget fleksibelt og passer til langt de fleste cykler

Billigste pris:

195 kr. hos Cykelpartner.dk


Vilkår for test af cykellygter


Hvilke dele er vigtige for test af cykellygter

Der kan prioriteres i mange rækkefølger, når man laver test af cykellygter. Her har vi vægtet 5 hovedpunkter højest. Disse punkter er:

  • Er lygten lovlig
  • Er cyklisten synlig
  • Er lygten nem at betjene
  • Er lygten holdbar og pålidelig
  • Oplysningen af vejen

Hvornår er en cykellygte lovlig?

En cykellygte er lovlig hvis den lever op til de krav, som kom til cykellygter tilbage i november 2012. Regler for cykellygter. I denne test er flere billige cykellygter fra diverse supermarkeder blevet sorteret fra allerede inden testen af cykellygterne, da lygterne enten ikke levede op til lovens krav om mærkning af lygterne eller til den krævede batterilevetid.
Desværre siger loven også at en cykellygte, som ikke lever op til kravene i lovgivningen for cykellygter ikke må benyttes på steder, hvor der er krav om lovlige cykellygter. Dette betyder, at man IKKE må benytte ikke lovlige cykellygter på offentlig vej. Derfor må man heller ikke benytte de ikke lovlige cykellygter som supplerende lygter. Dette skyldes blandt andet, at mange af de lygter, som ikke kan leve op til kravene er meget kraftige. Derfor kan den denne type lygte meget let blænde de modkørende. Der findes blandt andet et hav af mountainbike lygter, som har lumen fra omkring 750 og helt op over et par tusinde. Specielt hvis der er tale om hjelmlygter, hvor lyskeglen kan bevæge sig, så kan man komme til at blænde rigtig meget.

En synlig cyklist er en mere sikker cyklist

Langt største parten af de danske cyklister cykler rundt i oplyste områder. Derfor har vi i denne test vægtet synligheden af cyklisten meget højere end at cyklisten selv kan se noget. I det oplyste gadebillede sker der utrolig mange ting og en cyklist bliver derfor meget lettere at overse. De lygter som er valgt som vindere har alle en blinkende effekt eller funktion, hvilket skaber en meget stor synlighed. At disse meget kraftige blinkende lygter efterhånden næsten er blevet et irritationsmoment i trafikken – lader vi stå hen til diskussion en anden gang.
Mange magnetlygter er blevet kasseret på et meget tidligt tidspunkt i testen, da de har været til montering ved cyklens forhjul eller baghjul. Denne placering er desværre ikke særlig god, da lygten så kun er rigtig synlig på den ene side af cyklen. Desuden har magnetlygter uden backup fået et point mindre, da de ikke lyser, når cyklen holder stille. Derfor bliver cyklisten ikke særlig synlig, når de holder stille fx i lyskryds.

Let betjening af cykellygten

En cykellygte er kun noget værd, hvis den er tændt. Hvis man har en cykellygte, som ikke er let at tænde, så ender det ofte ud med, at man ikke gider tænde for den, når det er lige på grænsen til, at man skal have lys på. Derfor er det vægtet rimeligt højt, at lygten er let at tænde og slukke for.
Desuden mener vi, at en cykellygte skal kunne monteres med det mest almindelige værktøj og at den skal kunne monteres af menig mand. Hvis man skal ned til en cykelmekaniker for at få sat sin cykellygte på cyklen, så tilfører det cykellygten en urimelig merpris. Desuden er der lagt stor vægt på, at man får beslag med, som passer til de gængse modeller cykler.

Holdbarhed og pålidelighed

Gode materialer er nødvendige for en cykellygte, som skal benyttes udendørs i alle former for vind og vejr. For magnetlygternes vedkommende skal de desuden sidde fast på cyklen og derfor skal de kunne holde til endnu mere. Cykellygter er elektronik og derfor tåler de ikke, at der komme fugt ind i lygten. Det er en af de ting, som der er taget i betragtning, når der skulle udvælges en vinder mellem cykellygterne.
Både magnetcykellygter og battericykellygter bliver udsat for slag og bump og derfor skal de være monteret på gode holdbare beslag og desuden skal de kunne holde til at man støder imod selve lygten. Det kan ikke undgås, at ens cykellygte bliver ramt af en skoletaske i ny og næ eller at de får lidt knubs, hvis man kører i en gren, som hænger lidt langt ud over cykelstien. Lygter som har disse egenskaber har haft en fordel i denne test.
Desuden er der lagt stor vægt på, at lygterne har tændt, når de skulle og at de har gjort det hver gang. En cykellygte som ikke tænder hver gang eller som ikke virker i regnvejr, ved lave eller ved høje temperaturer er ikke at foretrække i et land som Danmark, hvor vi har meget skiftende vejr og hvor lygtetiden hele tiden ændrer sig.

Oplysning af kørebanen

Selv når man kører i byerne, kan man komme ud for vejstrækninger, hvor vejen ikke er så oplyst. I disse situationer er det en nødvendighed at have en cykellygte, som kan lyse vejen ordentligt op. En blinkende forlygte kan sagtens lyse en vejbane op og den kan også give en kraftigt lys. På små strækninger kan man godt leve med det blinkende lys, men hvis man skal køre med det på en lang tur, så kan det være ret generende. Derfor har lygter med mulighed for konstant lys haft en fordel i denne test.