En cykellygte der kan lyse i 100 år.

Jeg sad lige og kedede mig lidt på arbejdet og faldt over en lidt finurlig historie. Historien handler om en pære der har lyst i 109 år på en lille brandstation i Livermore Californien. Manden der har opfundet den levedygtige pære hed, Adolphe Chailet, han var en stor konkurrent af Thomas Edison, som ellers er den vi hører mest om i historien.
I 1976 skulle brandstationen flyttes, og ligeså skulle den gamle pære, for det skal lige siges at disse brandmænd tager deres pære meget alvorligt. Pæren blev flyttet ved hjælp af en politieskorte til sin nye bopæl.

Så var det jeg kom til at tænke på, tænk hvis vi havde cykellygter der kunne lyse hele vores levetid ud? Det ville være som at skulle giftes, det er noget man gør en gang i livet. Vælg nu de rigtige lygter, de skal vare hele livet. Eller hvis de kunne lyse endnu længere tid, så kunne de gå i arv til næste generation, det er cykellygter jeg har arvet fra min farmor, de er 120 år gamle nu, eller noget lignende.

Tv-udsendelse

Men der er jo en grund til at pærer ikke lyser længere tid end de gør nu til dags. Så det faktisk i en tv-udsendelse for ikke så længe siden. Det blev på et tidspunkt bestemt at pærer skulle lyse på forudbestemt tid, så det er muligt at styre salget af dem. For hvis en pære kan lyse i hundrede år, så er der jo ikke ligefrem det vilde salg i det, i forhold til hvis en pære lyser en begrænset periode, så folk bliver nød til at købe nye.
Nå men under alle omstændigheder er udsigterne for at cykellygter bliver hundredvis af år, vidst ret små, men ideen var da meget sjov.

Regler i dag

I dag skal cykellygter kunne lyse i minimum fem timer for at de overholder de gældende regler, fem timer. Der er et langt stykke vej fra fem timer til 100 år. Og så taget i betragtning af det faktisk er muligt at lave en pære der kan lyse i hundrede år, men det laver vi simpelthen ikke af pengemæssige årsager.
Det kunne være man skulle opfinde en ny revolutionerende pære til cykellygter, men det er der sikkert også en regel eller lov imod, men det kunne nu være sjovt at lancerer en cykellygte der kan lyse hele ens levetid igennem.