Hvordan monteres magnetlygter?

Et sæt med magnet cykellygter består af to cykellygter og to magneter, som man sætter fast i egerne på sin cykel.

Hvis man har købt magnetlygter, som ikke har den såkaldte splitfunktion, så er det vigtigt, at man sørger for at montere sine lygter i den rigtige side af cyklen.

Magnetlygter bliver typisk monteret sammen med hjulbolten og derfor skal man sørge for, at lygten bliver placeret i venstre side af cyklen. Hvis man monterer den i højre side, så vil det være svært for medtrafikanter, der kommer fra side af at få øje på dig i mørke.

Når du skal sætte din magnetlygte fast på cyklen, så er det vigtigt, at du kigger efter det lille magnettegn på cykellygten, så dette kommer til at sidde ind mod magneten. Hvis du har monteret din cykellygte og den ikke virker, så kan dette meget vel være grunden til det.
godkendte cykellygter
En magnetlygte skal sættes på så den er forholdsvis vandret. Man kan godt montere den, så den peger en anelse opad, for at sikre sig en større synlighed, men man skal passe på, at man ikke får den til at pege for meget opad, da det ikke er tilladt at blænde de andre trafikanter og dette kan give en bøde på 700 kr. hvis man render i en emsig betjent.

Når man skal sætte sine magneter fast i egene, så er det vigtigt, at man sikrer sig, at disse kommer til at sidde præcist overfor lygten. Hvis de ikke gør det, så vil magnetlygten heller ikke virke. For at få magneterne til at virke optimalt og sidde bedst muligt, er det vigtigt, at man sørger for, at de to dele i magneten sidder forholdsvis lige overfor hinanden. Samtidig så giver det også den bedste strøm, hvis man sørger for at de to magneter til hver lygte sidder forholdsvis overfor hinanden i hjulet.

Hvis man har monteret sine magnetlygter og det viser sig, at lygten går på magneten, så kan man justere dette på indersiden af lygten. Der sidder to små skruer, som man kan løsne, justere lygten og efterfølgende spænde lygten til igen.