Induktion cykellygter

Førhen fandt man udelukkende cykler med dynamolygter på. Strømmen blev lavet ved at man havde den lille generator, som blev holdt ind mod cykelfælgen med en lille fjeder. Når denne generator eller dynamo blev drevet rundt, blev der genereret strøm til ens cykellygter. Denne form for dynamolygter fungerede i rigtig mange år, indtil man fandt ud af at man kunne benytte sig af induktion.

Sådan fungerer induktion cykellygter

Hvor en dynamo var nød til at have kontakt til hjulet, så opfandt man magnet cykellygterne, som grunden brugen af induktion gav en langt mindre modstand og hermed mindskedes den kraft, som skulle lægges i pedalerne. Da magnetlygter fungere ved at køre to magneter forbi hinanden, så vil de ved korrekt montering næsten ikke skabe nogen modstand. Det er langt de færreste, som overhovedet kan mærke, at de har magnetlygter monteret på cyklen.

Typer af cykellygter i dag

I dag findes der rigtig mange forskellige slags cykellygter, hvor både induktion cykellygter og battericykellygter er langt de mest brugte. Man kan dog stadig få dynamolygter, men i dag sidder dynamoen inde i hjulet, da man på denne måde har fået lavet et dynamosystem, som laver lige så lidt modstand, som induktionscykellygterne gør.
Induktionscykellygter er imidlertid ikke en betegnelse, som ret mange personer benytter sig af i dag. Så hvis du skal ud og købe induktionscykellygter, så vil du få langt større held med at søge efter magnet lygter til cykler.

Køb af induktion cykellygter

Du kan også finde magnetlygter via menupunktet shop. Her på siden er du altid sikret, at vi arbejder sammen med de bedste leverandører, som både kan give dig gode priser, service som er helt i top og lynhurtig levering af lagervarer.

Køb  cykellygter i udlandet

Hvis du ønsker af købe cykellygter endnu billigere, så har du muligheden for at kigge til udlandet efter dine nye cykellygter. Du bør dog altid være ekstra påpasselig, når du handler i udlandet, da man ikke altid oplever den samme standard indenfor service, som i er vant til her i Danmark. Desuden kan man opleve noget længere leveringstider og også behandlingstider i forbindelse med reklamationer. Men hvis man er villig til at tage dette med, så kan man ofte spare nogle penge, ved at købe det hjem fra fx Tyskland eller Holland, som begge er meget store cykelnationer.

Læs mere »

Ekstra bolt til montering på bagagebærer eller cykelkurv. Har du mistet bolte til montering af dine Reelight magnetlygter model SL601 ...

Læs mere »

Hvis du ønsker at bruge Reelight magnetlygter til cykler med hurtigbespænding (Quick Release) på for- og baghjul, så skal ...