Test af cykellygter.

Test af cykellygter viser klart af cykellygter, som er fastmonteret, er det bedste cykellygter. Efter den nye lov kom frem i 2012, så vil alle lovlige cykellygter i fremtiden skulle være fastmonteret, så derfor vil dette nok ikke være et måleredskab i test i de fremtidige tests.

Førhen måtte man gerne køre med de såkaldte dingle lygter, men i dag må man kun køre med cykellygter, som er fastmonteret. Eller rettere sagt, man må også gerne køre med nogle som ikke er fastmonteret, men der skal være en forlygte og en baglygte, som er fastmonteret og så kan man selvfølgelig supplere med alle de lygter, som man har lyst til.

Hvilken cykellygte er den bedste i verden?

godkendte cykellygter
Desværre så tager langt de fleste testere enten kun batterilygter eller magnetlygter og tester op mod hinanden og derfor kan det være svært at sige, som den ene eller den anden cykellygte er den bedste cykellygte i verden. Og svaret kommer da også helt klart an på, hvad du skal bruge din cykellygte til. Skal du blive set i byen, skal du selv kunne se noget eller måske har du helt andre krav til en cykellygte.
Men der er flere forskellige test og godkendelser, som man kan gå efter, når man skal vælge cykellygter. Man kan søge efter test af cykellygter på nettet eller man kan kigge efter forskellige godkendelser, som fx godkendelser fra Dansk Varefakta.

Test af cykellygter – batteri og magnet.

Men i 2012 lavede politikken en test af cykellygter generelt og her var den klare vinder Smart Super Flash, der er en batterilygte. Med i testen var der udelukkende billige cykellygter og derfor var det kun de fastmonterede magnetlygter uden splitfunktion, som var med i testen. Testen skriver selv, at den eneste grund til at man ikke kårede den langt mere miljøvenlige magnetlygte var placeringen af cykellygten.

Magnetlygte uden splitfunktion.

Hvis man vælger en magnetlygte uden splitfunktion, så sidder lygten helt ned ved cykelhjulet og her giver den ikke nær så meget lys som en cykellygte, der er monteret på cyklens styr. Jo højere oppe på cyklen, at man kan sætte cykellygten, jo længere afstand får cykellygten til at sprede lyset over et større område.

En anden ulempe ved den meget lave placering af magnetlygten uden splitfunktion er, at den lave placering gør cykellygten langt mere udsat for slag fx i forbindelse med parkering i cykelstativer, modkørendes pedaler og generelt bliver den udsat for mere vand og skidt, når den sidder så lavt placeret.